setembre 7, 2018

La Travessa Matagalls-Montserratcol·labora amb el projecte ‘Amb tu com a casa’

Aquest any, la Travessa Matagalls-Montserrat ha triat fer surpot a Vall d’Hebron en la creació del Nou Centre de Neonatologia Avançada a través de la recaptació del lloguer del xip dels participants

La 39a edició de la Travessa Matagalls-Montserrat, que es farà el 15 i 16 de setembre, col·labora amb el projecte de Vall d’Hebron ‘Amb tu com a casa’, per la construcció del Nou Centre de Neonatologia Avançada. La Matagalls-Montserrat és una popular travessa senderista de resistència que consisteix a anar des del cim del Matagalls, al Montseny, fins al monestir de Montserrat en menys de 24 hores.

Però també té un component solidari. Totes les persones que hi participin tindran l’oportunitat d’ajudar a la creació del nou centre amb la donació de part de l’import del lloguer del xip, per arribar als 880.000€ necessaris per a la seva construcció. De cada participant que faci la donació de l’import del xip retornat es destinarà un part d’aquests diners al projecte.

‘Amb tu com a casa’ és un projecte que neix de la necessitat de crear espais familiars que facilitin i protegeixin la intimitat dels bebès prematurs i les seves famílies dins l’hospital, perquè se sentin quasi com a casa. Així, l’equip de professionals podran treballar en la recuperació del nadó prematur, alhora que ajuden a les famílies a superar aquesta difícil situació.

Això és gràcies al Club Excursionista de Gràcia, que organitza aquesta caminada de resistència individual i no competitiva. La Travessa Matagalls-Montserrat té una distància de 87,1km, un desnivell aproximat de 5870m i una duració de 24h. Cada any hi participen fins a 3.000 persones de totes les edats. Trobaràs tota la informació sobre la travessa a: https://www.matagallsmontserrat.cat/